Image Alt

SC -Arsenius

Tot op ‘zekere’ hoogte is ’training’ een meetbaar en controleerbaar proces waarbij het belangrijk is dat er onderscheid wordt gemaakt tussen de ‘intenties van training’ en de ‘verwachtingen van training’ als prestatie bepalend onderdeel voor het bereiken van het trainingsdoel.

 Een intentie is meer dan een uitgesproken ‘wensidee’ over (toekomstige) doelen en kijken we meer naar de onderdelen die we moeten uitvoeren om te kunnen komen tot het doel.

Te hoge en onrealistische verwachtingen, zonder enige vorm van ‘planning’ is de ideale combinatie voor teleurstelling.

Een voorkomend respons hierop is dat we geneigd zijn dit te zien als tekortkoming van bijv. de eigenvaardigheid en dat we op één of andere manier niet goed genoeg zijn.

Vaak gaan deze gevoelens samen in combinatie met frustratie,- twijfel,- een gevoel van verminderd zelfvertrouwen en andere ongewenste improductieve gevoelens en remmen (in)direct het proces.

Een betere en effectievere aanpak is dan ook om te trainen met de intentie van vooraf bepaalde realistische doelstellingen.

Het maakt ons ‘bewust’ en  ‘zelfverantwoordelijk’ voor de onderdelen die we moeten uitvoeren om te kunnen komen tot het doel 彩 i.p.v dat we er vanuit gaan dat het doel wel zal worden bereikt.

Het biedt ook de mogelijkheid tot het (tussentijds) evalueren en bijstellen van het proces.

Vooraf stel je een concreet en realistisch doel en bepaal je de daarbij behorende ‘eisen’ zoals bijv. de ’taak van de trainingen’ met daarbij de overtuiging dat het gaat lukken 

Het bereiken van de voorafgestelde doelstelling(en) boost het zelfvertrouwen en  maakt je in het vervolg meer weerbaar voor eventuele ’tussentijdse’ obstakels en tegenslagen.

Intressant? Sla het dan op of deel de content met een vriend/vriendin! Hulp nodig bij het opstellen van jouw doelen? Send us a DM 

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About